• Soğutma, balık sıcaklığının donma noktasının hemen üzerindeki sıcaklık olan 0 ºC’ye düşürülme işlemidir. Kısa sürede satışa sunulacak deniz ürünleri ortalama 0 ºC sıcaklıkta ki depolarda bekletilir ve parça buzlarla desteklenerek tezgâhlarda satışa sunulmaktadır.
• Su ürünlerinin depolama süresini uzatmak amacıyla yapılan dondurma işlemi, bozulma ve ekonomik kaybın en aza indirilmesinde, ayrıca halk sağlığı problemleri ve gıda kaynaklı patojenlerin kontrol edilmesinde çok önemli rol oynamaktadır. -35-40 ºC odalarda şoklanan ürünler – 18ºC muhafaza odasına alınarak uzun süre muhafaza edilebilmektedir.
• Çabuk bozulabilir bir gıda olan balığın işlenmesinde glaze işlemi önemli bir yer tutmaktadır. Temizlenmiş ve ön aşamalardan geçirilmiş ürünler -40°C deki 5 m/sn hava akımı olan ünitelerde şoklanır. İç sıcaklığı minimum -18ºC’ye ulaşan balıklar şok odasından alınarak paketlemenin yapılacağı odadaki glaze alanına alınır. Glaze, dondurma işleminden hemen sonra ürünü korumaya yönelik yüzeye uygulanan buz uygulamasıdır.
Deniz Ürünleri
Kiralık Deniz Ürünleri Muhafaza Deposu
3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ülkede kuşkusuz ki en çok tüketilen gıda ürünlerinden biri de deniz ürünleri olacaktır. Deniz ürünleri, ulaşım kolaylığının yanı sıra insan vücuduna birçok biyolojik fayda da sağlayan gıda malzemeleridir. Kış aylarında deniz ürünlerini taze bir şekilde alıp satmak oldukça basitken sıcak ve boğucu yaz aylarında bu ürünlerin bozulmasından endişe duyulabilir. Kiralık deniz ürünleri muhafaza deposu ihtiyacı da tam bu alanda ortaya çıkmaktadır.
Deniz ürünleri muhafaza deposu, her mevsimde ve her gün deniz ürünlerinin taze bir şekilde son kullanıcılara ulaşmasını sağlayan depolardır. Purfresh Clean’in sunduğu deniz ürünleri depolama hizmeti küçük büyük her türden tedarikçinin deniz ürünlerini mevsim gözetmeksizin sabit bir sıcaklıkta muhafaza etmelerini sağlamaktadır.
Deniz Ürünleri Deposu
Deniz ürünlerini depolama hizmetine ihtiyaç duyması muhtemel olan kişilerden bazıları şunlardır:
- Ürünlerin alım-satım işleriyle uğraşan işletmeler,
- Bar, kafe, restoran, meyhane gibi işletmeler,
- Evinde stok bir şekilde bu ürünlerden bulunduran ancak tamirat vb. durum sebebiyle ürünlerin bir süre korunmasını talep edenler,
- Taşınma durumunda olan işletmeler veya kişiler,
- İhtiyaçtan fazla ürün temin edenler ve saklayacak yeri bulunmayanlar.
Deniz ürünleri depolama süresi & muhafaza süresi hizmeti talep eden kişi yahut kurumlar tarafından belirlenmektedir. Purfresh Clean ailesi olarak sizin talep ettiğiniz süre aralığında ürünleri alıp hizmet bitiminde tekrar ürünleri size teslim etmekteyiz. Belirlenen aralıklarda deponun durumunun uygun olup olmadığını sorgulamak için birkaç gün öncesinden bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Deniz ürünleri depolama sıcaklığı Purfresh Clean’de düzenli olarak kontrol edilmekte ve bu şekilde ürünlerin başına gelecek olası hasarlar önceden engellenmektedir. Depolama sıcaklığı sabit ve ürünleri her zaman taze tutacak şekilde ayarlanmıştır. Ürünlerin miktarı ister az ister çok olsun düzenli kontroller yapılır ve sabit sıcaklıklarda ürünler uzunca süreler muhafaza edilir.
Kiralık Deniz Ürünleri Muhafaza Depo Fiyatları
Deniz ürünleri muhafaza deposu talebinde bulunan her kişi ya da kurumun merak ettiği bir diğer olgu ise bu hizmetin fiyatının ne olduğudur. Purfresh Clean’in kiralık deniz ürünleri muhafaza deposu fiyatları birçok farklı değişkene göre belirlenmektedir. Bu değişkenlerden bazıları şunlardır:
- Ürünün miktarı
- Ürünlerin cinsi
- Muhafaza süresi
- Paketleme ve lojistik gibi ekstra hizmetler
Tüm değişkenler hesaba katıldığında en kaliteli ve en uygun depolama hizmetini alacağınız yer hiç kuşkusuz Purfresh Clean’dir. Purfresh Clean, ürününüzün cinsi yahut türü ne olursa olsun, onları istediğiniz süre aralıklarında muhafaza etmekten gurur duyacaktır.
Sıkça Sorulan Sorular
Deniz ürünleri kaç derecede muhafaza edilir?
Deniz ürünlerinin muhafaza edilmesi için suyun don haline geçeceği bir sıcaklık derecesine ihtiyaç vardır. Bu da muhafaza derecesinin en fazla 0 olması gerektiği anlamına gelir. Bu bağlamda ideal sıcaklık -20 ila -30 derece aralığındadır.
Donmuş deniz ürünlerinin muhafaza süresi ne kadar olmalıdır?
Deniz ürünlerinin donmuş bir şekilde muhafaza edilmesi durumunda raf ömürleri 9 ay ila 2 yıl arasında değişmektedir. Bu durum, deniz ürünün, örneğin balığın ne oranda yağ içerdiğine bağlı olarak değişmektedir.